Links in beeld het groene gebied waar het Ronald McDonald Huis en andere partners op het Utrecht Science Park de nieuwbouw voor het verblijfhuis voor ouders van ernstig zieke kinderen het liefst zien komen. De plek is nog niet definitief van de baan.
Volledig scherm
PREMIUM
Links in beeld het groene gebied waar het Ronald McDonald Huis en andere partners op het Utrecht Science Park de nieuwbouw voor het verblijfhuis voor ouders van ernstig zieke kinderen het liefst zien komen. De plek is nog niet definitief van de baan. © Ruud Voest

Het lijkt erop dat het Ronald McDonald huis er voorlopig niét komt (maar de deur staat nog op een kier)

Het Ronald McDonald Huis, een verblijfhuis voor ouders van ernstig zieke kinderen, krijgt van de provincie voorlopig geen ruimte voor nieuwbouw in een stuk beschermd natuurgebied. Toch zijn de plannen nog niet helemaal van de baan. De provincie schuift de gevoelige kwestie voor zich uit en legt de bal nu eerst bij de gemeente Utrecht. 

  1. Het wordt ongekend spannend: mag Ronald McDonald Huis bouwen in beschermd natuurgebied?
    PREMIUM

    Het wordt ongekend spannend: mag Ronald McDonald Huis bouwen in beschermd natuurge­bied?

    Hoe heilig is de fameuze rode contour – een stippellijn die een bouwgrens aangeeft – als het over het Ronald McDonald Huis gaat, een verblijfhuis voor ouders van ernstig zieke kinderen? Over die prangende vraag spreekt Provinciale Staten zich woensdag uit. De stemming hierover belooft ongekend spannend te worden: een overduidelijke meerderheid voor of tegen nieuwbouw in het groen is er nog niet.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht