Mauc Pel, Ronald Trum, Xandra Pieters en Dick Kerkhof in het toekomstige stadspark dat wordt aangelegd in Vianen volgens oude tekeningen van de hoftuinen van Batestein.
Volledig scherm
PREMIUM
Mauc Pel, Ronald Trum, Xandra Pieters en Dick Kerkhof in het toekomstige stadspark dat wordt aangelegd in Vianen volgens oude tekeningen van de hoftuinen van Batestein. © William Hoogteyling

Het nieuwe stadspark in Vianen: over een paar jaar in het echt te bewonderen, maar nu alvast digitaal

De zeventiende-eeuwse tuinen van kasteel Batestein in Vianen komen tot leven. Een voorproefje van hoe dit toekomstige stadspark er binnen een paar jaar uit komt te zien is alvast digitaal te bewonderen. ,,Groen en cultuur voor iedereen. Dat spreekt mij aan’’, aldus een van de initiatiefnemers Xandra Pieterse.

 1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Buidelkonijn geboren in DierenPark Amersfoort
  Play

  Buidelko­nijn geboren in DierenPark Amersfoort

 2. Van beste stationspianist naar zingende pompbediende
  Play

  Van beste stationspi­a­nist naar zingende pompbedien­de

Utrecht