Jaap Borggreve met de enige windmolen die hij goedkeurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Borggreve met de enige windmolen die hij goedkeurt. © William Hoogteyling

‘Het plaatsen van grote, niet geteste windmolens bij een woonwijk is absurd’

Het voornemen bij Culemborg zes windmolens van 270 meter hoogte neer te zetten raakt kant noch wal, vindt Jaap Borggreve. Vooral dat die turbines nog nergens in bewoond gebied zijn getest, gaat er bij hem niet in. Windmolens werkten alleen in de middeleeuwen, aldus de Culemborger.

 1. Willem (53) trekt furieus ten strijde tegen windmolens: ‘De angst van mensen zie je overal’
  PREMIUM

  Willem (53) trekt furieus ten strijde tegen windmolens: ‘De angst van mensen zie je overal’

  Willem Joustra uit Wijk bij Duurstede trekt furieus ten strijde tegen windmolens. Op zijn website geeft hij impressies van hoe het landschap er zou kunnen uitzien als zijn schrikbeeld werkelijkheid wordt. Tot woede van bestuurders, die het ‘volksverlakkerij’ vinden. Eerder moest Joustra na anderhalf jaar het veld ruimen als VVD-wethouder in Wijk bij Duurstede, toen zijn collega’s ‘helemaal dol’ van hem werden.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.