Het nieuwe Biltse college wil samenwerken met alle fracties en burgers.
Volledig scherm
Het nieuwe Biltse college wil samenwerken met alle fracties en burgers. © Ruud Voest

Het roer gaat nu echt om in politiek De Bilt: oppositie én burgers krijgen ook wat te vertellen

De zo vurig gewenste frisse wind in de Biltse politiek lijkt al te waaien. De nieuwe coalitie heeft het akkoord aangepast met aanbevelingen en wensen van partijen die niet in het college zitten. Daarnaast kondigen de vier wethouders aan om na hun installatie, morgenavond, zo snel mogelijk de wijken in te gaan om kennis te maken met de burgers van gemeente De Bilt. 

 1. Tientallen stewards en verplichte busrit naar topduel Hercules - IJsselmeervogels: ‘Niet vanwege rivaliteit’
  PREMIUM

  Tientallen stewards en verplichte busrit naar topduel Hercules - IJsselmeer­vo­gels: ‘Niet vanwege rivaliteit’

  Een afgezet uitvak, een verplichte ‘combiregeling’ en tientallen stewards en agenten. Het lijkt op een risicowedstrijd bij FC Utrecht, maar het is een ‘doodnormaal’ duel in het Utrechtse amateurvoetbal. Hercules speelt woensdagavond in de play-offs tegen IJsselmeervogels en daarvoor wordt alles uit de kast getrokken. Waarom is deze massale inzet eigenlijk nodig?
  Utrecht
 2. Wat vindt u: moeten bedelaars in Utrecht worden geweerd of zijn ze onderdeel van de stad?
  DE KWESTIE
  17

  Wat vindt u: moeten bedelaars in Utrecht worden geweerd of zijn ze onderdeel van de stad?

  ‘I am hungry, God Bless’ staat er met stift geschreven op een kartonnen bordje van een bedelaar in de Utrechtse binnenstad. Ondernemers en een deel van het winkelend publiek ergeren zich rot aan alle bedelaars, maar de gemeente Utrecht peinst niet over een bedelverbod, zoals in Den Haag en Rotterdam. Wat vindt u: moeten bedelaars in Utrecht worden geweerd of moeten we accepteren dat ze onderdeel van de stad zijn?
  Utrecht
 3. Alle regionale kampioenen en degradanten zijn bekend: dit is het overzicht van het amateurvoetbal
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  Alle regionale kampioenen en degradan­ten zijn bekend: dit is het overzicht van het amateur­voet­bal

  Wat was het spannend in het laatste weekend van het amateurvoetbal. Houten en Saestum zetten de kroon op het seizoen met de titel, diverse ploegen speelden zich met hakken over de sloot veilig, maar door de versterkte degradatieregeling moeten er flink wat clubs aan de bak in de nacompetitie. Bovendien beleefde GVVV een heuse klucht in en tegen Barendrecht. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij!
  Utrecht, Vleuten, De Meern