Volledig scherm
In 2011 werd het klapperbord weggehaald om plaats te maken voor een digitaal scherm. © Jeroen Jumelet

Het vertrouwde ‘klapperbord’ komt eind dit jaar weer in Utrecht CS te hangen (maar dan wel digitaal)

Het oude ‘klapperbord’ keert terug op Utrecht CS. Weliswaar in een vernieuwd digitaal jasje, maar treinreizigers kunnen eind dit jaar weer afspreken onder het iconische informatiebord.

Dat hebben de NS en ProRail vandaag bekend gemaakt. Ook in Den Haag en Rotterdam keren de bekende ‘klapperborden’ terug. Het vernieuwde klapperbord is een digitaal scherm en toont de vertrektijden van het komende halfuur. In Utrecht komt het scherm van 8 bij 4,5 meter op de oude en vertrouwde plek te hangen, midden in de stationshal.

Het oude klapperbord werd in 2011 weggehaald en overgedragen aan het Spoorwegmuseum. Daarna gaven veel reizigers aan het iconische bord te missen. Het ratelende geluid van de bordjes die omklapten voelde voor veel Utrechters vertrouwd. Bovendien werden de kleine digitale informatieborden als niet-gebruiksvriendelijk ervaren. Het nieuwe digitale ‘klapperbord’ gaat echter niet ratelen, meldde de NS eerder al.

De NS hoopt de reisinformatieschermen aan het einde van dit jaar te hebben opgehangen. Volgens de NS is per stationshal bekeken wat de juiste locatie is voor het reisinformatiescherm. Daarbij is rekening gehouden met de loopstromen, de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en het stationsinterieur.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht