Froukje de Voogt - van Galen (79) en Dick Buitelaar (80) verkasten van Amersfoort naar het 'zorghotel' in Maarssen
Volledig scherm
Froukje de Voogt - van Galen (79) en Dick Buitelaar (80) verkasten van Amersfoort naar het 'zorghotel' in Maarssen © Koen Laureij

Het wonen in een zorgvilla is net als een 'vakantie'

De meeste ouderen zijn aangewezen op de reguliere zorg (aan huis). Wie het zich financieel kan veroorloven - die groep is groeiende - kan zijn laatste levensjaren slijten in een zorgvilla. Zoals de oud-Amersfoorters Dick Buitelaar en Froukje de Voogt-Van Galen.

 1. Ajax-talent Noah Gesser (16) en zijn broer omgekomen bij verkeersongeluk: ‘We zijn diep geraakt’
  drama ijsselstein

  Ajax-ta­lent Noah Gesser (16) en zijn broer omgekomen bij verkeerson­ge­luk: ‘We zijn diep geraakt’

  De 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser is omgekomen bij een verkeersongeluk vrijdagavond in IJsselstein (Utrecht). Dat bevestigt een woordvoerder van de club, die spreekt van ‘vreselijk nieuws’. Ook zijn 18-jarige broer Isay, die zondag 19 jaar zou zijn geworden, overleefde het ongeluk niet. Het drama leidt tot een stortvloed aan reacties; zelfs van Real Madrid en Manchester City. ,,We willen ons medeleven betuigen aan familie, geliefden, teamgenoten en Ajax.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht