Het gebied in het Utrecht Science Park waar links in het groen het Ronald McDonald Huis een nieuw gebouw wil. Rechts het Prinses Máxima Centrum. Op de achtergrond het UMC Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied in het Utrecht Science Park waar links in het groen het Ronald McDonald Huis een nieuw gebouw wil. Rechts het Prinses Máxima Centrum. Op de achtergrond het UMC Utrecht. © Ruud Voest

Het wordt ongekend spannend: mag Ronald McDonald Huis bouwen in beschermd natuurgebied?

Hoe heilig is de fameuze rode contour – een stippellijn die een bouwgrens aangeeft – als het over het Ronald McDonald Huis gaat, een verblijfhuis voor ouders van ernstig zieke kinderen? Over die prangende vraag spreekt Provinciale Staten zich woensdag uit. De stemming hierover belooft ongekend spannend te worden: een overduidelijke meerderheid voor of tegen nieuwbouw in het groen is er nog niet. 

  1. Hard rapport over verzakkingen historische werfkelders Utrecht: ‘Laksheid gemeente zorgde voor onveilige situaties’
    PREMIUM

    Hard rapport over verzakkin­gen histori­sche werfkel­ders Utrecht: ‘Laksheid gemeente zorgde voor onveilige situaties’

    Laksheid van de gemeente Utrecht is er debet aan dat veel werfkelders in hartje Utrecht zijn verzakt, en er lekkages en scheurvormingen zijn ontstaan. Dat concludeert de onafhankelijke Commissie van Wijzen (CvWW) in een conceptadvies. Omdat de handhaving te wensen overliet, kon te zwaar vrachtverkeer jarenlang ongestoord door straten rijden die daar niet op berekend zijn. Dat heeft op meerdere plekken tot instabiliteit en dus onveilige situaties gezorgd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht