Volledig scherm
Tijdens de open dag, afgelopen zaterdag, schoten Sean Klaiber en de andere spelers van FC Utrecht ballen in het publiek. © Foto Ruud Voest

Hitteplan in werking bij FC Utrecht: waterijsjes en plekje in de schaduw

Supporters van FC Utrecht kunnen donderdag rond de wedstrijd voor de Europa League tegen HŠK Zrinjski Mostar waterijsjes eten. Het is één van de maatregelen die de club treft tegen de hitte.

In Stadion Galgenwaard is donderdagavond een hitteplan van kracht, zo meldt de club op zijn website. Er worden drinkbekertjes verstrekt, waarmee bezoekers water kunnen halen in alle sanitaire ruimtes van het stadion. En het cateringassortiment bevat donderdag dus waterijsjes.

Matig met alcohol

Verder biedt de club, indien mogelijk, de toeschouwers (de wedstrijd is niet uitverkocht) de mogelijkheid een plekje in de schaduw te zoeken, ongeacht de plaatsgebonden kaartverkoop. Supporters wordt bovendien aangeraden matig te zijn met het drinken van alcohol, luchtige kleding te dragen en zich goed in te smeren.

Er is bovendien extra EHBO-personeel aanwezig. Wie tijdens de wedstrijd last krijgt van de hitte en weg wil, kan het stadion verlaten. Supporters van FC Utrecht spreken op internet hun zorgen uit voor de hoge temperaturen. Sommigen geven aan een zo hoog mogelijk plekje te proberen te bemachtigen op de tribunes om de schaduw op te zoeken. 

Naar verwachting tikt de thermometer donderdag zo'n 37 graden aan. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht