Onder deze brug vond de politie vorige week een complete hennepkwekerij. Sommige voorbijgangers met een goede neus hadden al een vermoeden dat er iets in de omgeving niet in de haak was.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder deze brug vond de politie vorige week een complete hennepkwekerij. Sommige voorbijgangers met een goede neus hadden al een vermoeden dat er iets in de omgeving niet in de haak was. © Marnix Schmidt

Hoe criminelen jarenlang wiet verbouwden in een Utrechtse trambrug en niemand iets doorhad

Criminelen verdienden tonnen met een inventieve wietkwekerij in een trambrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Jarenlang had niemand het in de gaten; duizenden trampassagiers tussen Utrecht en Nieuwegein passeerden dagelijks op slechts een paar meter afstand. Pas toen ambtenaren van de gemeente Utrecht stroomdiefstal constateerden, was het spel uit.

  1. Zoektocht vermiste Rida (19) verloopt moeizaam: ‘Het is de Himalaya niet, maar vergis je niet in de Alpen’
    PREMIUM
    Video

    Zoektocht vermiste Rida (19) verloopt moeizaam: ‘Het is de Himalaya niet, maar vergis je niet in de Alpen’

    Al twee weken ontbreekt ieder spoor van de 19-jarige Rida Zoundri (19) uit Zeist. Omdat hij de 40 euro voor de skilift niet wilde betalen, besloot hij een berg bij het Oostenrijkse Innsbruck te beklimmen. Zijn familie snapt niet waarom de reddingsactie zo moeizaam gaat. Onderschat het Alpengebied niet, aldus bergbeklimmersbond NKBV en de Utrechtse expeditieklimmer Wilco van Rooijen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht