Unmute Us, deze zomer in Utrecht; dit was de tweede landelijke protestactie tegen de coronamaatregelen waardoor onder andere festivals niet doorgingen.
Volledig scherm
Unmute Us, deze zomer in Utrecht; dit was de tweede landelijke protestactie tegen de coronamaatregelen waardoor onder andere festivals niet doorgingen. © Angeliek de Jonge

Hoe denken Utrechtse politieke partijen over evenementen? Unmute Us komt met actie

Unmute us, de organisator achter twee protestmarsen die afgelopen jaar werden gelopen om aandacht te vragen voor de opening van de evenementenbranche, organiseert een actie richting de Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen. De organisatie wil transparantie over de standpunten van politieke partijen over evenementen in de stad.

 1. Matthieu (40) hackte Sophie Hilbrand, nu stalkt hij zijn hulpverleensters en zet hun foto's op sekssites
  PREMIUM

  Matthieu (40) hackte Sophie Hilbrand, nu stalkt hij zijn hulpver­leen­sters en zet hun foto's op sekssites

  Een nu 40-jarige Houtenaar die vijf jaar terug werd veroordeeld voor het stalken van BN’ers als Sophie Hilbrand en Victoria Koblenko, is gewoon doorgegaan met zijn praktijken. Ditmaal kroop hij in de huid van zijn behandelaars van twee GGZ-klinieken in Assen en Eindhoven, stuurde namens hen seksueel getinte berichten en zette hen op sekssites als SM-meesteres of bondageliefhebster.
  Utrecht
 2. 1100 besmettingen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste coronahaard van Nederland
  PREMIUM
  RECONSTRUCTIE

  1100 besmettin­gen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste corona­haard van Nederland

  Het had de aftrap van de Summer of Love moeten worden, het festival Verknipt op 3 juli 2021. Iedereen keek ernaar uit: drinken en dansen met duizenden mensen. Maar het liep faliekant mis. Door een dubieus testbeleid en opstoppingen bij de uitgang werd het festival de grootste coronabrandhaard van Nederland, ruim duizend mensen raakten besmet. Hoe ondanks minutieuze voorbereiding de coronabom toch ontplofte.