Met de A2 bij Leidsche Rijn op de achtergrond kondigde minister Van Nieuwenhuizen dinsdag in een filmpje de verbreding van de A27 aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de A2 bij Leidsche Rijn op de achtergrond kondigde minister Van Nieuwenhuizen dinsdag in een filmpje de verbreding van de A27 aan. © Rijkswaterstaat

Hoe groot is de kans dat de verbreding van de A27 bij Amelisweerd tóch nog wordt tegengehouden?

analyseMet een brede glimlach zette minister Cora van Nieuwenhuizen dinsdag haar handtekening onder het besluit de A27 bij Utrecht te verbreden. De stad en regio Utrecht zagen het knarsetandend aan, maar hebben het nakijken. Tenzij de Raad van State of de kiezer het huidige kabinet terugfluit. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Omwonenden worden wakker door herrie van de Uithoflijn
  Play

  Omwonenden worden wakker door herrie van de Uithoflijn

 2. Twee mannen gewond door steekpartij op Cartesiusweg
  Play

  Twee mannen gewond door steekpar­tij op Cartesius­weg

Utrecht