Volledig scherm
Een wedstrijd in de Sporthal Lunetten © Remko Kool

Hogere bezetting sinds sportclubs zaal in Lunetten zelf runnen

Het zelf runnen van sporthal Lunetten door de basketbalclubs Cangeroes en Amazone is vooralsnog een succes. De bezettingsgraad is gestegen van 58 naar 66 procent. Dat wijst een evaluatie na een jaar uit. Ook de gemeente Utrecht is tevreden.

De twee basketbalvereniging mogen als proef als eerste clubs in de stad op eigen verzoek de sporthal voor vier jaar in eigen beheer nemen. Dat wil zeggen: de bar runnen, de hal zelf schoonmaken en kleine werkzaamheden verrichten, zoals lampen vervangen.

De leden van beide clubs nemen het werk over dat nu nog door een gemeentelijk beheerder wordt gedaan of dat via hem tegen betaling worden geregeld door een bedrijf. Voor het dagelijkse beheer krijgen de verenigingen een vergoeding van de gemeente. Die blijft eigenaar van de hal en verantwoordelijk voor het groot onderhoud.

Het zelf verantwoordelijk maken voor het reilen en zeilen in de hal bevordert de cohesie in beide clubs, is de ervaring. Leden, andere huurders en vrijwilligers voelen zich meer betrokken bij de hal en nemen daardoor meer verantwoordelijkheid.

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht