Volledig scherm
De brandweer heeft de hond uit het water gehaald en naar binnen gebracht. © AS Media

Hond zakt door het ijs in Breukelen

Een hond is aan het eind van de ochtend door het ijs gezakt op de Meent in Breukelen. Het lukte het dier niet om zelf op de kant te klimmen en dus werd de brandweer ingeschakeld.

De anderhalf jaar oude hond Buck was uit logeren. De oppasser was buiten aan het snoeien, toen hij de hond rond 11.45 uur even uit het oog verloor. Het beest bleek het ijs te zijn opgegaan en er doorheen te zijn gezakt. 

De man hoorde de hond krijsen en is toen met een boot het dier achterna gegaan. Die boot bleek lek te zijn. Terug op de kade is de man in een kleiner bootje gestapt en de hond opnieuw achterna gegaan, maar het lukte hem niet om Buck uit het water te halen.

De brandweer heeft de hond vervolgens uit het water gehaald. Daarvoor werden twee duikteams, een uit Maarssen en een uit Leidsche Rijn, opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft Buck zeker 20 minuten in het water gelegen.

Onderkoelingsverschijnselen

De hond is met zware onderkoelingsverschijnselen naar binnen gebracht. Er komt een dierenambulance ter plaatse om het beest te onderzoeken. Het is nog onduidelijk of hij het gaat redden, aldus de woordvoerder.

De Veiligheidsregio Utrecht waarschuwt mensen voor onbetrouwbaar ijs. De brandweer is vandaag in de regio al meerdere keren is uitgerukt voor dieren die door het ijs zijn gezakt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht