Volledig scherm
Honden zijn op de Utrechtste Heuvelrug niet meer welkom op kinderspeelplaatsen. © AD

Honden Heuvelrug niet meer welkom op speelplekken

Hondenbezitters in de Utrechtse Heuvelrug kunnen binnenkort niet meer samen met hun hond én de kinderen naar een speelveldje. Bovendien moeten hondenbezitters begin 2015 voortaan ook op alle plekken binnen de bebouwde kom de poep van hun hond opruimen.

In de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in de Heuvelrug wordt een verbod opgenomen om honden te laten verblijven op plekken die specifiek ingericht zijn voor kinderen. Hierdoor is het ook niet meer toegestaan om aangelijnde honden mee te nemen naar een kinderspeelplaats. Het verbod geldt niet voor geleidehonden en sociale hulphonden.

Opruimplicht
Ook nieuw voor hondenbezitters is de algehele opruimplicht van hondenpoep. In de huidige APV in de Heuvelrug moeten de uitwerpselen opgeruimd worden op wegdelen die specifiek bestemd zijn voor voetgangers. Dat leverde nogal eens onduidelijk op.

Met het opruimen van de poep overal binnen de bebouwde kom, wordt de discussie hierover in de kiem gesmoord, redeneert de gemeente.

De poepopruimplicht binnen de bebouwde kom geldt in tegenstelling tot het verbod van speelterreinen wel voor geleidehonden en hulphonden. De regels moeten op 1 januari ingaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht