Volledig scherm
Scarlet en Joyce plaatsten een oproep voor een zaaddonor op YouTube. © Ik Vrouw Van Jou

Honderden reacties van potentiële zaaddonoren op oproep via YouTube

De Utrechtse Scarlet (35) en Joyce (34), die via YouTube een zaaddonor proberen te vinden, hebben na hun oproep meer dan 300 reacties gehad. ,,Er zitten meerdere bij waar we enthousiast over zijn, maar ook rare die we zeker niet doen."

Het Utrechtse stel, dat al meer dan tien jaar bij elkaar is, heeft een vurige kinderwens. Via het YouTube-filmpje hopen de twee vrouwen iemand te vinden die goed bij hun past.

Quote

Het is heel bijzonder om reacties te krijgen van bijvoorbeeld mensen die veel te oud zijn, maar toch laten weten het een goede actie te vinden.

Tot nu toe verloopt die zoektocht voorspoedig. Mede dankzij de uitgebreide media-aandacht stroomde hun inbox vol. ,,Ik heb de reacties niet allemaal geteld, maar het zijn er meer dan 300", vertelt Scarlet. Het zijn er zoveel dat ze nog niet eens alles gelezen hebben.

Enthousiast

Toch zitten er al enkele veelbelovende tussen. ,,Er zijn er meerdere waar we enthousiast over zijn, waarin mensen uitgebreid vertellen over zichzelf, soms met humor. Nu moeten we bekijken hoe we daar nu mee verder gaan."

Mannen reageren om uiteenlopende redenen op de oproep. Sommigen hebben gewoon zin in seks. Hun reacties worden meteen resoluut terzijde geschoven. Ook wie reageert met slechts twee zinnen ('ik meld me aan, hoe willen jullie het doen'), wordt het zeker niet. 

Gunfactor

,,Anderen hebben er affiniteit mee omdat bijvoorbeeld hun zus lesbisch is. Of het zijn mannen die zelf kinderen hebben gewild, waarbij dat niet gelukt is maar die toch nog iets van zichzelf willen nalaten. Of ze hebben zich hier juist tot nu toe helemaal niet mee beziggehouden, maar reageren toch omdat ze ons bericht zagen, ons blog zijn gaan bekijken en we een bepaalde gunfactor kregen."

Ondanks de soms ook grove reacties zijn de Utrechters positief gestemd. Scarlet: ,,Het is heel bijzonder om reacties te krijgen van bijvoorbeeld mensen die veel te oud zijn maar toch laten weten het een goede actie te vinden. Het is echt heel divers."

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht