Volledig scherm
Justin Hoogma. © Getty Images

Hoogma sluit na ‘Zrinjski’ aan bij FC Utrecht en is zondag inzetbaar

Nieuweling Justin Hoogma (21) is niet mee met FC Utrecht naar Mostar. De Nederlandse verdediger die dit seizoen wordt gehuurd van het Duitse Hoffenheim, werkte gisteren zijn eerste training af bij de beloften, ook omdat hij niet ingeschreven is voor het Europa League-duel vanavond met Zrinjski Mostar.

Hoogma trainde ook vandaag mee met Jong FC Utrecht, dat vanavond oefent tegen Konyaspor (18.30 uur). Morgen sluit hij bij de oefensessie van het eerste elftal in Nederland aan. Trainer John van den Brom is blij met de huur - zonder optie tot koop - van de oud-speler van Heracles Almelo, dat hem in 2017 verkocht aan Hoffenheim. ,,We wisten dat we centraal achterin iets konden gebruiken, in verdedigend en voetballend opzicht. Het liefst heb je rechts- en linksbenige opties. Met Emil Bergström en Willem Janssen hebben we twee rechtsbenige spelers, al is dat nu niet het belangrijkste aspect omdat Willem heel goed met links is”, aldus Van den Brom, doelend op Hoogma’s favoriete linkerbeen.

De naam van Hoogma stond al langer op de lijstjes bij FC Utrecht, net zoals dat Van den Brom in het verleden bij AZ de verdediger ook op de radar had. ,,Toen deze kans kwam, zijn we er gelijk voor gegaan”, vertelt de trainer. ,,Hij is een Nederlander die weet wat wij graag willen en wat we van hem verwachten. Hij voldoet, zoals dat zo mooi heet, aan het profiel dat je hebt voor een speler op die positie. Hij is jong en heeft toch al ervaring op gedaan, ook in Duitsland. Hij is fit en gelijk inzetbaar. Op de lange termijn in dit seizoen kunnen we veel plezier aan hem beleven. Nu mocht ‘ie niet mee, maar zondag (als FC Utrecht de competitie begint tegen ADO Den Haag, red.) is hij gewoon inzetbaar.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht