Hoogtereddingsteam in actie voor buitengesloten bewoner op drie hoog

VideoHet hoogtereddingsteam van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is woensdagochtend de brandweer te hulp geschoten aan de Rijnlaan in Nieuwegein. Een persoon die zich daar op drie hoog had buitengesloten en afhankelijk bleek van medicijnen kon niet door de brandweer bereikt worden. Daarom werd het hoogtereddingsteam ingeschakeld. 

De deur op de derde verdieping was door de wind in het slot gewaaid, waardoor de persoon de woning niet meer kon betreden. Dat probleem leek aanvankelijk door de brandweer te kunnen worden opgelost, maar na aankomst bleek dat de ladder en hoogwerker van de brandweer niet hoog genoeg waren. Omdat ook snel duidelijk werd dat er een medische noodzaak was om de persoon snel te helpen, werd het hoogtereddingsteam ingeschakeld, laat een woordvoerder weten.

Abseilen

Na aankomst werden de reddingswerkers via een andere hoogwerker op het dak van het gebouw gezet. Vanaf daar abseilden zij naar een balkon waar de deur nog wel openstond en konden zij de de bewoner even later in het appartement laten. 

Al met al heeft de operatie zo’n twee uur geduurd. De bewoner kwam met de schrik vrij. 

Volledig scherm
De brandweer ter plaatse in Nieuwegein. © 112mediautrecht
Volledig scherm
Het hoogtereddingsteam van de VRU schoot woensdagochtend een buitengesloten bewoner te hulp aan de Rijnlaan in Nieuwegein. © 112MediaUtrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht