Hoogwater in Tull en ’t Waal. Mitchell uit Zeist zit op een bankje dat normaal op het camperveld uitkijkt. Die is nu helemaal onder water gelopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogwater in Tull en ’t Waal. Mitchell uit Zeist zit op een bankje dat normaal op het camperveld uitkijkt. Die is nu helemaal onder water gelopen. © Angeliek de Jonge

Hoogwatergolf maakt einde aan middagje zonnen langs Lek: ‘Kom schat, we moeten gaan. Het gaat heel snel’

‘Kom, we moeten gaan. Met een uur staat het hier onder water’. Recreanten moesten zondag rond het middaguur hun biezen pakken vanwege het oprukkende water langs de oevers van de Lek bij Tull en ’t Waal. Parkeerplaatsen, ligweides, camperplekken en wegen liepen daar onder water. 

  1. Dit is Levi (16) en hij bestaat helemaal niet: zo proberen politie en OM mensenhandelaren te pakken
    PREMIUM

    Dit is Levi (16) en hij bestaat helemaal niet: zo proberen politie en OM mensenhan­de­la­ren te pakken

    Levi, Fleur of Quinten. Ze zijn alle drie 16 jaar oud en veelvuldig actief op sekswebsites als Bullchat. Kleine kanttekening: ze bestáán helemaal niet. Het zijn ‘lokpubers’ die door politie en OM Midden-Nederland worden ingezet om bijvoorbeeld mensenhandelaren op te sporen. Met resultaat: een 55-jarige man uit Loenen aan de Vecht moest zich donderdag in de rechtbank verantwoorden omdat hij contact had gehad met de 16-jarige ‘Quinten’. Dit is hoe dat werkt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht