Hossen en bier drinken met ‘Coen und Sander’ in de Jaarbeurs

VideoWie vrijdagavond via Utrecht CS naar de Jaarbeurs liep kon wel eens gedacht hebben dat Utrecht plots was veranderd in een stad die een (vervroegd) carnavalsfeest viert. Niets bleek minder waar. Ruim 12.500 bezoekers, waarvan de meesten uitbundig uitgedost, vierden gisteren ‘Das Coen und Sander Fest’.

Het begon ooit als een uit de hand gelopen grap van de twee radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, maar inmiddels is Das Coen und Sander Fest een groot spektakel dat alweer voor de negende keer wordt gevierd. Voor de tweede keer is de megaproductie van radiostation 538 neergestreken in de Jaarbeurs in Utrecht. 

De kaarten gingen als zoete broodjes over de toonbank en nog voor de klok van 19.00 stond de tjokvolle zaal al te springen en te feesten. En dat is ook niet gek, met artiesten als Corry Konings, feest-dj Snollebollekes, Gerard Joling en natuurlijk Ronnie Ruysdael. Laatstgenoemde zong ‘het anti-katerlied’, luid meegezongen door het al vroeg aangeschoten publiek.

Sprookje

Dit jaar werden bezoekers opgeroepen zich in sprookjessferen te hullen. En dus wemelde het van de Hans en Grietjes, Assepoesters én Sneeuwwitjes. En het publiek had er zin in. Amanda bijvoorbeeld. De Utrechtse staat met een paar vriendinnen niet op de dansvloer, maar op een van de tribunes. Van daaruit hebben ze zicht op de immense zaal. ,,We gaan lekker een avond dansen en biertjes drinken. Dit is altijd een heel mooi feestje. Het wordt hartstikke leuk.” 

Even verderop staat Nicky, ook al met een paar vrienden. Met een biertje in de hand zegt hij van plan te zijn nog veel meer biertjes te gaan drinken. ,,Coen en Sander zijn twee leuke gasten, dus het wordt vast een mooie avond.”

Oant Moarn!

Niet alleen gastheren Lantinga en Swijnenberg (woonachtig in Utrecht) stalen de show, ook Piet Paulusma kreeg een klein hoofdrolletje in het programma. De weerman, die door John de Mol met vervroegd pensioen is gestuurd bij SBS6, mocht live op podium zijn bekende weerpraatje inspreken. Gevolgd door het welbekende oant moarn, nageschreeuwd door 12.5000 kelen.

Volledig scherm
Das Coen und Sander Fest in de Jaarbeurs in Utrecht. © Ruud Voest

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht