Hotel ’t Koningsbed aan de Prinsenlaan in Groenekan.
Volledig scherm
Hotel ’t Koningsbed aan de Prinsenlaan in Groenekan. © Google Maps

Hotel ’t Koningsbed in Groenekan mag definitief uitbreiden

Hotel ’t Koningsbed in Groenekan mag uitbreiden. De Raad van State veegde vandaag het grootste deel van de bezwaren van omwonenden van tafel.

Twee omwonenden van het hotel aan de Prinsenlaan in Groenekan waren tegen de uitbreidingsplannen in het geweer gekomen. Het hotel wil uitbreiden tot 27 kamers inclusief vergaderfaciliteiten en horeca. Dat was tegen het zere been van de omwonenden, die onder meer vrezen voor parkeer- en verkeersoverlast . Zo is de angst dat er in de wijde omgeving wordt geparkeerd, omdat op het terrein zelf onvoldoende plaats zou zijn. Een andere bewoner is bang dat er overlast is van koplampen die zijn woning binnen schijnen. Bovendien is er vrees voor verkeersonveilige situaties.

De Raad van State veegde de meeste bezwaren van tafel. Dat betekent dat 
’t Koningsbed gewoon kan uitbreiden. Op één onderdeel kregen de omwonenden wél gelijk. De gemeenteraad van De Bilt, waar Groenekan onder valt, heeft in de vergunning niet duidelijk gemaakt in hoeverre ook buiten het eigen terrein van ’t  Koningsbed mag worden geparkeerd. Die bepaling is dan ook tot nader order uit het plan geschrapt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht