Volledig scherm
© Cor Vos

Hotelprijzen omhoog tijdens Utrechts Vueltaweekend, maar er is nog plek

Op 14 en 15 augustus 2020 strijkt de Vuelta neer in Utrecht. Enthousiastelingen die dat weekend een hotelkamer willen boeken in de stad, moeten niet te lang wachten: de prijsstijgingen zijn begonnen.

Op hotelvergelijkingswebsites zoals Trivago en Booking.com zijn de verschillen duidelijk zichtbaar: veel hotels in de binnenstad hebben de prijzen voor het Vueltaweekend al verhoogd met bedragen die per kamer gemiddeld variëren van 50 tot 100 euro, in vergelijking met een weekend in juli. Booking.com geeft aan dat de data in kwestie al erg populair zijn.

Verhoogde activiteit

Toch valt het exacte aantal boekingen te overzien, laten meerdere hotels weten. Een woordvoerder van StayOkay op de Neude laat weten: ,,Meerdere enthousiastelingen hebben al wel geboekt, maar de aantallen vallen nog mee. Het is nog wat vroeg, maar we merken zeker wel verhoogde activiteit”. 

Een medewerker van Inntel Hotels bij Utrecht Centraal laat weten zeker te merken dat de prijzen omhoogschieten in het Vueltaweekend. ,,Je weet dat zo’n weekend eraan komt, dus daar zet je wel op in. Dat zullen meerdere hotels doen: als je vraag omhoog gaat, gaat je prijs ook omhoog.” 

Ook bij het Apollo Hotel aan het Vredenburg worden de prijzen langzaamaan verhoogd en druppelen de boekingen binnen. Zowel het Inntel als het Apollo bieden onderdak aan de organisatie van de Vuelta en houden wat plekken vrij.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht