De rechtbank in Zutphen veroordeelde de man uit Houten.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Zutphen veroordeelde de man uit Houten. © DG

Houtenaar drie jaar cel in na ‘sadistische’ mishandeling: ‘Bijzonder pijnlijk voor het slachtoffer’

Gijzeling, heling van crimineel geld en poging tot afpersing. Daarvoor heeft de rechtbank Gelderland donderdag een 22-jarige man uit Houten veroordeeld. Het voornaamste slachtoffer van de man eindigde na een urenlange mishandeling alleen in de bossen van Zeist.

 1. Celstraffen geëist voor mannen die slachtoffer ‘sadistisch’ mishandelden, naakt filmden en achterlieten in bos bij Zeist
  PREMIUM

  Celstraf­fen geëist voor mannen die slachtof­fer ‘sadistisch’ mishandel­den, naakt filmden en achterlie­ten in bos bij Zeist

  Hij kreeg vuistslagen tegen zijn hoofd, werd met een houten balk geslagen en met een schroevendraaier werd het gaatje in zijn oorlel uitgescheurd. Om daarna mee te worden genomen naar de bossen bij Zeist om daar naakt te worden gefilmd en alleen te worden achtergelaten. Voor wat dit slachtoffer is aangedaan, heeft het openbaar ministerie vandaag celstraffen, variërend van 18 tot 40 maanden, geëist tegen drie mannen.
 2. Horen, zien en zwijgen; dat is de rauwe straatcode in deze wijk bij alweer een spectaculaire drugsvondst
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Horen, zien en zwijgen; dat is de rauwe straatcode in deze wijk bij alweer een spectacu­lai­re drugs­vondst

  Gehelmde agenten in kogelwerende vesten met machinegeweren staan ’s morgens op de uitkijk voor een portiek bij een flat aan de Peetersdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Hun collega’s treffen binnen aan wat ze verwachtten: harddrugs, lampen voor hennepteelt en grote hoeveelheden geld. Buurtbewoners zwijgen collectief. ,,Als je hier woont, geldt: horen, zien en zwijgen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht