De bijzondere BMW.
Volledig scherm
PREMIUM
De bijzondere BMW. © MarcoVW

Houtenaar is eigenaar van uitgebrande BMW: ‘Ik keek al tijden over mijn schouder’

Marco van Wonderen uit Houten is de eigenaar van de BMW Alpina die in de nacht van dinsdag op woensdag is uitgebrand aan de Elgarlaan in Oog in Al. Volgens Van Wonderen was de wagen uniek. De Houtenaar keek al tijden over zijn schouder of niemand de bak mee wilde nemen. Hij kon niet voorkomen dat de auto op 12 maart ‘op brutale wijze’ vlak voor zijn huis werd gestolen.

Quote

Het klinkt misschien een beetje sentimen­teel, maar ik ben er toch echt wel verdrietig van geweest

Van Wonderen is een echte autoliefhebber. Van de BMW Alpina moest en zou hij er ook één hebben. Alpina koopt af en toe een aantal BMW’s op en voorziet die van eigen onderdelen, zoals een sportievere motor en speciale velgen. Van de auto van Van Wonderen zijn maar 119 exemplaren gemaakt.

Met ‘bloed, zweet en tranen’ heeft Van Wonderen er zelf ook nog aan geklust. Daardoor was er van deze BMW Alpina echt maar één ter wereld. Uiteindelijk heeft hij er maar een jaartje van kunnen genieten. ,,Dat klinkt misschien een beetje sentimenteel, want het is uiteindelijk maar een auto, maar ik ben er toch echt wel verdrietig van geweest.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht