Volledig scherm
Na afloop plantte elke leerling een bloembol in de bloementuin. © De Zevensprong

Houtense basisschool krijgt internationaal ecokeurmerk

Basisschool De Zevensprong in Houten heeft woensdag als eerste basisschool in de regio de Groene Vlag gekregen. Dat is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen.

Na een toespraak van schooldirecteur Marian de Haan en wethouder Hilde de Groot namen de kinderen die deel uitmaken van het ‘ecoteam’ van de school de vlag in ontvangst. De Zevensprong is een van de ruim 25.000 scholen wereldwijd die meedoen aan het programma Eco-Schools .

Om de vlag te verdienen verenigden bovenbouwleerlingen, ouders en leerkrachten zich in een speciaal ecoteam. Ze zorgden voor afvalbakken voor het scheiden van afval en legden een bloementuin voor vlinders en bijen aan. Ook krijgen de kinderen vaker buiten les. 

Binnen de regio doen nog tien andere scholen mee aan het programma, maar nog geen enkele andere school heeft de Groene Vlag weten te bemachtigen. In totaal doen in Nederland 163 scholen mee.

De Groene Vlag is een door de Verenigde Naties erkend keurmerk en een aanmoediging om de verduurzaming van de school voort te zetten. Zo kan er op termijn nog een tweede Groene Vlag behaald worden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht