Volledig scherm
Hogeschool Utrecht. © Koen Laureij

HU studenten moeten naar de les ondanks ov-staking: ‘Ik kán simpelweg niet naar school’

Studenten aan de Hogeschool Utrecht worden 28 mei verwacht gewoon aanwezig te zijn in de les, ondanks de landelijke ov-staking.

Dat meldde de Hogeschool Utrecht vanochtend. Aangezien de staking ruim van te voren is aangekondigd, heeft iedereen genoeg tijd om een oplossing te vinden om de campus te bereiken, aldus de Hogeschool. Werknemers bij de NS leggen 28 mei de hele dag hun werk neer voor een beter pensioen en ook het stadsvervoer in Utrecht staakt de hele dag.

Studenten reageren met grote verontwaardiging en snappen de beslissing van de hogeschool niet. Jasmijn von Morgen, studente fysiotherapie, is één van hen. „Zelf kom ik uit Harderwijk en moet ik dagelijks anderhalf uur reizen. Dat is gewoon niet de doen, ik kán simpelweg niet naar school komen.” Medestudenten van Von Morgen hebben hetzelfde probleem. „Uit mijn klas met twintig studenten zijn er misschien drie die niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.” Volgens Von Morgen zijn de docenten gelukkig wel op de hoogte van de situatie. „Ze weten dat veel studenten niet komen en proberen de stof van komende dinsdag alvast in de dagen ervoor te behandelen, zodat we niet achterlopen.”

Eigen beleid

Seger Pijnenburg, woordvoerder van de Hogeschool Utrecht, geeft aan dat het plan, ondanks de negatieve reacties, niet wordt aangepast. „Alle universiteiten en hogescholen hebben hun eigen beleid. Aangezien de staking van 28 mei al lang van te voren is aangekondigd gaan alle onderwijsactiviteiten gewoon door’’, zegt hij. Mocht het zijn dat studenten echt in de problemen komen, dan kunnen ze volgens Pijnenburg contact opnemen met de opleiding. De opleiding beslist dan wat een passende maatregel is.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht