Tijdens de ingetogen opening van de Utrechtse Hudson’s Bay begroet nijntje de nichtjes Noor (14 maanden) en Alina (16 maanden).
Volledig scherm
Tijdens de ingetogen opening van de Utrechtse Hudson’s Bay begroet nijntje de nichtjes Noor (14 maanden) en Alina (16 maanden). © Ruud Voest

Hudson’s Bay stilletjes geopend in Hoog Catharijne

Om 09.58 uur precies openden de deuren van warenhuis Hudson’s Bay, in het oude gebouw van V&D in Hoog Catharijne. Een vijftigtal bezoekers woonde de opening bij, die wegens de gebeurtenissen op 18 maart minder feestelijk was dan gepland.

Confetti-kanonnen die cadeaucheques de lucht in schieten, een band en een ceremonie met burgemeester Jan van Zanen en presentatrice Gwen van Poorten. Dat waren de plannen voor de opening van Nederlands 15de vestiging van warenhuis Hudson’s Bay in hartje Utrecht. Door de gebeurtenissen in Utrecht eerder deze week, besloot de keten de opening wat ingetogener te houden. 

En dus stonden tientallen geïnteresseerde bezoekers op wit/rood/blauw/groen/geel-gestreepte lopertjes (in de kleuren van de keten) stilletjes te wachten tot het gloednieuwe, vier etages tellende winkelwalhalla openging. „Ik ben fan van Hudson’s Bay en wilde dus graag bij de opening zijn”, zegt Stefan van Eijndt (20) uit Nieuwegein. Hij had deze ochtend wel even moeite met in de tram stappen. „Omdat er zoveel gebeurd is in de afgelopen dagen. Maar nu ben ik blij dat ik bij de opening ben. Hudson’s Bay is vet omdat ze merken als Superdry hebben.” 

Nailbar en proefevenementen

Volgens ketenmanager Raymond van Kooten is dit warenhuis het bezoeken waard omdat het extra services heeft. „Je kunt – op afspraak – je nagels laten doen in de nailbar, er vinden proef-events plaats bij het kookeiland. Online en offline ontmoeten elkaar op de Click&Collect-afdeling, waar online aankopen kunnen worden opgehaald, gepast en eventueel teruggestuurd.”

Tijdens het openingsweekend, dat nog tot zondag duurt, kunnen bezoekers achter in de winkel (bij de grote paarse dino links) gratis koffie krijgen, lopen er medewerkers met donuts in de kleuren van de keten rond en kunnen kinderen op de kinderafdeling op de foto met een levensgrote nijntje. Ook zijn er diverse openingsdeals: van merksneakers tot gouden gieters.

Bekijk hier de fotoreeks Opening Hudson's Bay in beeld

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht