Huis brandt tot de grond toe af in Nieuwegein

Een uitslaande brand heeft een woning aan de Achterweg in Nieuwegein in de as gelegd. De brandweer kon, ondanks snel ingrijpen, niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde. De jonge bewoners, die zelf de woning konden verlaten, zijn overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze rook hebben ingeademd.

Rond 03.30 uur kreeg de brandweer de eerste melding van een gebouwbrand aan de Achterweg in het buitengebied van Nieuwegein. De woning ligt pal langs de A27. Volgens de officier van dienst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak toen de eerste brandweerwagen arriveerde.

Om extra mensen ter beschikking te hebben om de brand te bestrijden, werd opgeschaald naar middelbrand. De brand greep echter dusdanig snel om zich heen, dat de inzet van extra mensen niet kon voorkomen dat een uur later alleen nog vier buitenmuren overeind stonden.

Opknappen

De bewoners trokken ruim een jaar geleden in het pand en waren het huis stukje bij beetje aan het opknappen. Of de oorzaak van de brand te maken heeft met de werkzaamheden, is nog niet bekend. De bewoners woonden zelf al op een verdieping die inmiddels voltooid was.

Voor de officier van dienst van de Nieuwegeinse brandweer is het geen onbekend pand. Vorig jaar mocht de Nieuwegeinse brandweer daar nog oefenen.

Beduusd

De overbuurman staat een beetje beduusd te kijken naar het karkas dat rest na de allesvernietigende brand. Hij zegt er helemaal niets van te hebben gemerkt. Ja, hij werd wakker van rumoer buiten, maar toen was de brandweer al druk in de weer om het vuur te blussen.

Wat er met het pand gaat gebeuren, is nog onbekend. Het is ook nog onbekend of forensische opsporing van de politie nog onderzoek gaat doen naar de oorzaak van de brand.

Volledig scherm
© Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht