aken starters eigenlijk nog wel een káns in de vrije huursector – of is een kleine studio de enige optie? Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
aken starters eigenlijk nog wel een káns in de vrije huursector – of is een kleine studio de enige optie? Archiefbeeld ter illustratie. © ANP

Huis huren in Utrecht als alleenstaande starter? Verder dan een peperdure studio kom je niet

Een woning huren in de vrije sector was nog nooit zo duur als in de afgelopen maanden. In de vijf grote steden is huren, met uitzondering van Amsterdam, nergens zo prijzig als in Utrecht, meldt woningplatform Pararius. Maken starters eigenlijk nog wel een káns in de vrije huursector – of is een kleine studio de enige optie? 

  1. Een eigen woning? Geen schijn van kans voor deze dertigers: ‘Voor de gewone Utrechter geen plek meer’
    PREMIUM
    Woonprotest

    Een eigen woning? Geen schijn van kans voor deze dertigers: ‘Voor de gewone Utrechter geen plek meer’

    Robin (29) deelt nog steeds haar badkamer en keuken met huisgenoten. Willems woning wordt komend jaar gesloopt, maar iets nieuws vinden is onmogelijk voor de 34-jarige ondernemer. Sander (31) woont noodgedwongen antikraak. Het is niet voor niets dat Utrecht zondag in ‘opstand’ komt tijdens het woonprotest op het Jaarbeursplein: de woningmarkt is oververhit. Een huisje voor jezelf als starter? ,,Onmogelijk.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht