Volledig scherm
© ANP

Huisartsenpost voor spoedzorg Houten sluit bij gebrek aan personeel

De huisartsenpost aan het Hofspoor in Houten gaat per 1 juli dicht. Er is geen genoeg personeel om de post van stichting Primair Huisartsenposten open te houden.

De huisartsenspoedzorg heeft al jaren een flink personeelstekort. Mede hierdoor was de post in Houten altijd al ’s nachts gesloten. Primair meldt dat het zo lang mogelijk heeft geprobeerd om patiënten niet de dupe te laten worden van het gebrek aan gekwalificeerde werknemers, maar is nu toch genoodzaakt om de post in Houten te sluiten. 

Het verdwijnen van de praktijk voor spoedzorg buiten kantooruren heeft gevolgen voor de inwoners van de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Houtenaren moeten per 1 juli voor een spoedconsult naar de post van Primair in Nieuwegein. Deze is gevestigd naast de Spoedeisende Hulp van het St. Antonius Ziekenhuis aan de Koekoekslaan. 

Reistijd

Wie uit Bunnik of Wijk bij Duurstede komt, moet in de avonduren en in de weekenden uitwijken naar huisartsenpost in het Diakonessenhuis in Zeist. Omdat ook deze post al om 23.00 uur sluit, moeten patiënten uit bovengenoemde gemeenten in de nachtelijke uren uitwijken naar Utrecht. 

Volgens Primair vallen de aanrijtijden voor visites en de reistijd voor patiënten naar Zeist en Utrecht binnen de hiervoor gestelde richtlijnen. Naar verwachting zullen gemiddeld twee patiënten per nacht voor consult naar Utrecht moeten komen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht