Hulp stroomt toe na diefstal aangepaste fiets Teun (8)

Het emotionele bericht over de gestolen fiets van een jongetje met een spierziekte uit Maarssen leidt tot massale steunbetuigingen. Een doneeractie heeft duizenden euro’s opgeleverd en een fietsenmaker wil een nieuw exemplaar maken.

Het bericht op Facebook van moeder Floor over de diefstal is inmiddels meer dan 33.000 keer gedeeld. De 8-jarige Teun heeft de fiets met trapondersteuning nodig omdat hij een ernstige spierziekte heeft. De fiets werd zondag gestolen bij de Maarssense hockeyclub MHV. De jongen is erg verdrietig door de diefstal en zijn moeder hoopt dat de dieven tot inkeer komen. ,,We hebben niet zomaar een nieuwe, dus dieven, zet deze fiets alsjeblieft terug op zijn plek’’, schreef ze.

Veel mensen spreken er hun afschuw over uit, waaronder de Utrechtse cabaretier Claudia de Breij.

Drieduizend euro 

Op doneeractie.nl is in nog geen 24 uur ruim 3.000 euro geschonken. De Utrechtse fietsenwinkel Snel Fietsen heeft aangeboden een nieuwe fiets te maken. ,,Ik hoorde van een klant over de diefstal’’, vertelt eigenaar Berend van Loon. ,,Het is een vreselijk verhaal.’’

Het bedrijf bouwt al jaren fietsen, ook met elektrische ondersteuning. ,,Ondanks de drukte in de zomer moet het lukken een fiets te maken voor het ventje. Ik hoef er niets aan te verdienen.’’ Met het ingezamelde bedrag moet dat zeker lukken, zegt Van Loon. Hij gaat vandaag contact zoeken met de moeder van Teun.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht