illustratie trouwen stockadr stock huwelijk bruiloft
Volledig scherm
illustratie trouwen stockadr stock huwelijk bruiloft © Thinkstock

Huwelijken Wijk bij Duurstede gaan grotendeels door, ondanks corona

Van de negen huwelijken die in Wijk bij Duurstede voor deze maand op de rol staan, gaan er ondanks de coronacrisis acht door. De vorm en in drie gevallen ook de trouwlocatie zijn wel anders dan gepland.

Bruidsparen kunnen tijdelijk alleen in het gemeentehuis terecht voor hun huwelijk. Onder stringente voorwaarden kunnen daar huwelijken worden voltrokken. Naast het bruidspaar en de trouwambtenaar mogen er maximaal vier getuigen bij aanwezig zijn, die op minstens anderhalve meter van elkaar zitten.

Drie stellen waren van plan op een sfeervollere locatie te trouwen dan het gemeentehuis: het stadhuis op de Markt, kasteel Duurstede en de Oranjerie Sandenburg. Zij laten hun trouwerij in de sfeerloze ruimte van het gemeentehuis met slechts enkele aanwezigen toch doorgaan. Het bruiloftsfeest volgt later als de horecagelegenheden weer open gaan voor grote gezelschappen. Een voordeel voor de paren is dat ze kosteloos trouwen, want trouwen in het gemeentehuis is gratis. Op het monumentale stadhuis zouden ze op een doordeweekse dag 655 euro en op het kasteel 807 euro kwijt zijn. Trouwen op zaterdag is daar 150 euro duurder. Stellen die er al voor de crisis voor hadden gekozen om in het gemeentehuis te trouwen, doen dat omdat er geen kosten aan verbonden zijn.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht