Volledig scherm
© anp

Huwelijkshoogwerker in IJsselstein staat weer recht

UpdateDe hoogwerker die zaterdagochtend op het dak van een woning in IJsselstein belandde, staat weer overeind. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer aan het begin van de avond. Bergers hebben nog een kleine twee uur nodig om ervoor te zorgen dat de kraan weer stabiel en veilig staat en dat de mechaniek van de hoogwerker ook werkt.

De meeste bewoners uit de straat kunnen naar huis. De straat is vrijgegeven, liet de Veiligheidsregio Utrecht zaterdagavond weten. Het getroffen huis en de twee aangrenzende woningen zijn nog onbewoonbaar.

Volgens de zegsman van de brandweer waren 32 woningen in de straat ontruimd. Bewoners werden opgevangen door de gemeente. Ook de bewoners van de andere woningen in de straat kunnen daar terecht. Een man had de hoogwerker gehuurd om zijn vriendin op verrassende wijze ten huwelijk te vragen. Die actie ging goed mis: de kraan kantelde en belandde op het dak van de achterburen. Niemand raakte gewond. Toen enkele uren later een tweede kraan de eerste omhoog probeerde te takelen, viel die weer terug en maakte het gat in het dak alleen maar groter.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht