Volledig scherm
PREMIUM
De Congolese kunstenaar Sapin Makengele. © William Hoogteyling

Iconen in Nieuwegeinse Fokkesteeg komen terug als muurschildering

Annabel is terug, aan Opa wordt hard gewerkt. De twee kenmerkende beelden ‘Annabel en Opa’ uit de wijk Fokkesteeg komen beiden aan het centrale wijkplein als muurschildering terug. De houten beelden moesten weg vanwege voortdurend vandalisme. Het eerste deel is af, maar schildervrijwilligers en kunstenares Carin Sleurink willen over twee weken ook ‘Opa’ aan de andere zijde van het plein af hebben.

Volledig scherm
Carin Sleurink en de 84-jarige Ties Hogenbirk bij de muurschildering op de zijgevel van Albert Heijn. © William Hoogteyling

De vrijwilligers zijn aan de Hoornseschans momenteel dagelijks bezig met het beschilderen van de muren waar ‘Annabel en Opa’ op geplaatst mogen worden. Het vrolijke meisje ‘Annabel’ - al spelend hangend voorover op een levensgrote bank - is bijna klaar. Het meisje siert de muur bij supermarkt Albert Heijn aan het plein. Alleen de beschermende coating moet nog worden aangebracht. “Fijn dat we het eerste deel af hebben,” begint Carin Sleurink haar verhaal. De kunstenares heeft genoeg tegenslagen gehad. “We begonnen later doordat er onduidelijkheid was wie eigendom was van bepaalde muren waar we wilden schilderen. Daarom hebben we ook andere achtergronden gebruikt dan eerder de bedoeling was. Daarnaast waren er ook de extreme weersomstandigheden, bij tegen de veertig graden kun je niet schilderen. Maar ook met regen en wind lukt dat niet.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht