Volledig scherm
De winkeldief die een man van de trap duwde op Utrecht CS. © Opsporing Verzocht

Identiteit ‘trapduwer’ Utrecht CS bekend

De identiteit van de man die na een winkeldiefstal op zondag 12 mei in zijn vlucht tegen een persoon aanbotste, is bekend. Dat schrijft de politie op Twitter. 

,,De recherche hoopt hem snel aan te kunnen houden”, schrijft de politie in een tweet. De politie wil nog niet openbaar maken om wie het precies gaat. Een tweede persoon die bij het incident betrokken was, werd al eerder aangehouden.  

Het incident gebeurde tijdens een druk moment op zondagavond rond 19.15 uur. Bij drogisterij Etos in de stationshal van Utrecht Centraal nam de dief een damescrème mee zonder daarvoor af te rekenen. Toen een medewerker hem in de smiezen had, sloeg hij op de vlucht ter hoogte van de trap richting spoor 11 en 12.

Gebroken neus

In zijn vlucht duwde hij een man van de trap af. De persoon was direct bewusteloos door de klap en bloedde hevig. Hij liep naast een gebroken neus, een gescheurde wenkbrauw en lip, een hersenschudding en mogelijk ook letsel aan zijn nekwervels op. De dader vluchtte een trein in. Hij was eerder die avond ingestapt op Amsterdam CS en uitgestapt op Gouda Centraal.  

In juni werden via het tv-programma Opsporing Verzocht beelden van de dief verspreid. Daarop kwamen volop tips binnen. Of deze tips geholpen hebben bij de herkenning, is onbekend. 

Het is opvallend dat de politie dit bericht verspreidt terwijl de dader nog vrij rondloopt. Volgens een woordvoerder van de politie is dit ‘geen probleem’ omdat er eerder beelden van de man in de media zijn vertoond. De politie wil met dit bericht de voortgang van het proces verduidelijken. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht