🍦IJssalon Luciano ontwaakt uit winterslaap: ‘Dit weer roept om ijs!’🍨

videoEen week eerder dan gepland, maar door de zonnestralen onvermijdelijk: de Utrechtse IJssalon Luciano is geopend. Zijn klanten vinden het zeker niet te vroeg. „IJs in februari, waarom niet?”

„Kijk, dat is ijsboer Luciano”, hoort de ijssaloneigenaar Lucas Shia (32) regelmatig als ijsliefhebbers hem zien. Hij moet erom lachen; dat hij eigenlijk Lucas heet en de winkel niet naar hem vernoemd is, doet er voor hem niet toe. Shia is maar wat blij dat de deuren van zijn zaak weer open kunnen en hij weer klanten kan ontvangen. „Ik zou 1 maart pas opengaan, maar dit weer roept om ijs. Bij zon hoort ijs, ook al is het nog geen 20 graden.” 

Shia (Chinees voor ‘zomer’) werkt gedurende de wintermaanden, als Luciano dicht is, bij een vuurwerkleverancier op kantoor. In 2016 begon hij de Luciano-vestiging op de Nobelstraat in Utrecht. Het is één van de tien Luciano’s in Nederland. „Ik wilde altijd al een ijszaak en toen ik rond de 30 jaar was besloot ik de stap gewoon te zetten.” 

En dus staat Shia nu achter 24 volle bakken vers ijs met smaken variërend van Aardbei en Vanille („die zijn het minst populair”) tot Salty Caramel en White Twix („die verkopen we héél veel”). 

Volledig scherm
Lucas Shia, eigenaar van Luciano op de Nobelstraat, met zijn zelfgebouwde ijskar. © Angeliek de Jonge

IJsverslaafd

Een paar minuten na de opening, de sleutels zitten nog in de deur, staan de eerste klanten van het jaar al voor de ijsvitrine. De drie scholieren hadden gehoord dat de winkel open was en besloten meteen te gaan. „Het is echt niet te vroeg om in februari ijs te eten hoor”, zeggen Charlie (15) en Jiske (15). Vriendin Eva (16) is naar eigen zeggen het meest ‘ijsverslaafd’ van de drie. „Ik kwam hier vorig jaar zeker twee keer in de week. Soms zelfs elke dag.” 

Shia glundert bij het scheppen van de eerste bollen ijs van dit seizoen. „Het klinkt cheesy, maar dit voelt zó bevredigend.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht