Volledig scherm
Met man en macht wordt gewerkt aan de vuurwerkshow die vanavond de lucht in gaat bij de Intratuin in IJsselstein. Links Tobias Brevé, rechts Robin Harteveld. © Koen Laureij

IJsselstein maakt zich op voor vuurwerkspektakel vanavond

Robin Harteveld (25) en Tobias Brevé (27) hebben een gezamenlijke passie: vuurwerk. Ze bezoeken tot in Spanje, Italië en zelfs Japan speciale vuurwerkfestivals. Vanavond is vanaf acht uur het resultaat van hun inspiratie te zien bij het weiland achter Intratuin IJsselstein.

Robin, in het dagelijks leven studente Finance en Investment, en Tobias, promovendus aan de TU Delft, bedachten een jaar geleden het concept vuurwerkbunker.nl als onderdeel van Intratuin Pijnacker, Zoetermeer en IJsselstein. Robin: „We vinden het belangrijk dat vuurwerk van goede kwaliteit is. Dat zorgt ervoor dat het een beleving wordt, in plaats van een teleurstelling.”

De eerste vuurwerkshow vond vorig jaar plaats in Zoetermeer. Ditmaal is IJsselstein aan de beurt. Tijdens de show van vanavond gaan 400 cakes (vuurwerkpotten) en 600 single shots de lucht in, verdeeld over twaalf planken die verspreid over zo'n 100 meter in het weiland staan. Het publiek staat op een veilige afstand van 80 meter. 

Elektronisch

Donderdagochtend zijn vijftien man begonnen om alles klaar te zetten en elkaar te knopen. Aan al het vuurwerk worden elektrische draden bevestigd. Dit maakt elektronisch afsteken via een computer mogelijk. De show bestaat grofweg uit twee gedeelten. Het eerste halfuur, van acht uur tot half negen, is een showcase van het assortiment dat te koop is dit jaar. In het tweede halfuur volgt de grote finale. Bij het evenement zijn vertegenwoordigers van de Veiligheidsregio Utrecht aanwezig, net als EHBO. Intratuin verwacht tussen de 800 en 1.000 mensen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht