Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

IJsselsteins echtpaar vrijgesproken van fraude met kinderopvangtoeslag

Een echtpaar uit IJsselstein is vandaag door de rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken van fraude met kinderopvangtoeslag. De officier van justitie eiste eerder 240 en 80 uur taakstraf voor de man en zijn vrouw, maar de rechtbank zegt dat er gebrek is aan bewijs en spreekt ze daarom vrij. 

De mannelijke verdachte was mede-eigenaar van een gastouderbureau en zou aanvraagformulieren voor kinderopvangtoeslag tussen 2009 en 2011 niet naar waarheid hebben ingevuld. Er werden zes aangiftes tegen hem gedaan. Volgens de aangevers heeft hij gerommeld met de oppasuren, vermelde gastouders en handtekeningen. Hij zou daarnaast nog meer documenten hebben vervalst.

De Belastingdienst keerde al het geld uit op de rekening van het gastouderbureau. De vrouw van de hoofdverdachte zou medeplichtig zijn, doordat zij haar bankrekening beschikbaar zou hebben gesteld. De aangevers zeggen de toeslag niet of maar deels van het echtpaar te hebben ontvangen. 

Aangiften

De verklaringen van de aangevers kloppen echter niet met de aangiften. Ook is de bewaarplicht voor de administratie van het gastouderbureau verstreken, waardoor niet alle documentatie meer beschikbaar is. Er kan niet worden bewezen dat de hoofdverdachte degene is geweest die de formulieren heeft vervalst en heeft gesjoemeld met geld. Hij en zijn vrouw zijn daarom vrijgesproken. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht