Studenten geven hun steun aan vrouwen die abortus laten plegen. Voor de abortus kliniek op de Biltstraat schilderen ze leuzen als ‘buik van vol’.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten geven hun steun aan vrouwen die abortus laten plegen. Voor de abortus kliniek op de Biltstraat schilderen ze leuzen als ‘buik van vol’. © Foto Ruud Voest

‘Ik werd uitgemaakt voor kindermoordenaar’, nu steunt deze studente anderen bij abortuskliniek

‘Ik denk aan je’, ‘Je kan het‘, ‘Good luck’. Studenten van de Hogeschool Utrecht verven woensdagochtend bemoedigende leuzen op de stoep voor abortuskliniek Vrelinghuis in Utrecht. Ze geven hiermee een tegengeluid aan de demonstranten die daar vaak op de stoep staan en vrouwen aanspreken op hun keuze voor een abortus. ,,Ik werd uitgemaakt voor  kindermoordenaar. Deze teksten hadden mij erg geholpen.”

  1. Schaamte en verdriet bij abortus: Noémie, Hanne en Kim vertellen hun verhaal
    PREMIUM

    Schaamte en verdriet bij abortus: Noémie, Hanne en Kim vertellen hun verhaal

    Op abortus rust nog altijd een taboe, laat de nieuwe wet in Texas zien. Na zes weken zwangerschap is abortus daar nu verboden, en de overheid belooft ‘verklikkers’ een premie van 10.000 dollar als ze vrouwen aangeven die de wet niet naleven. Ook bij deze vrouwen speelt schaamte rondom abortus een rol. Noémie (33), Hanne (37) en Kim (29) doen hun verhaal. ,,Ik heb een leven voor de abortus en een leven erna.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht