Volledig scherm
Ikea neemt een pakket met onder andere koffie mee als ze bij je thuis komen. © Lex van Lieshout

Ikea Utrecht zoekt je thuis op voor een baan

Wil je een baan bij Ikea in Utrecht? Blijf rustig thuis zitten, want vanuit de Utrechtse vestiging komen ze zonder problemen naar jou toe. En uiteraard niet met lege handen. Carolien Hulstman- de Wit van de Utrechtse vestiging legt het uit.

De Ikea die bij je aanbelt?

Ja. We denken voortdurend na over hoe we mensen kunnen werven. We merken de laatste tijd dat het wat langer duurt voordat we een vacature hebben vervuld. Dus zochten we naar manier om sollicitanten te ontmoeten.

Werkt het?

Dat moet nog blijken. Aanstaande dinsdag hebben we het eerste huisbezoek. Toevallig een interne kandidate. Ze is met zwangerschapsverlof. Dus dat kwam haar wel goed uit.

Staat er dan een zware Ikea-delegatie voor de deur?

Nee, beslist niet. Je moet je ook niet overvallen voelen. Maar de direct leidinggevende en iemand van de hr-afdeling zullen aanbellen. Voordeel is dat een sollicitant zich thuis toch iets beter op z’n gemak voelt. Zo kunnen we iemand ook beter leren kennen.

En niet met lege handen, zei je

Klopt. Ik denk dat we een mooi pakket hebben samengesteld. We nemen mokken mee, een assortiment koffie en thee. En daarbij nog iets lekkers. We zijn niet alleen een interieurwinkel, maar verkopen immers ook veel lekkers. Je kunt niet met lege handen op huisbezoek komen, vind ik.

Hoeveel huisbezoeken staan er in de planning?

Nog niet zoveel. We zijn nog maar net begonnen. We hebben wel achttien vacatures momenteel. Vanavond hebben we in de Utrechtse vestiging ook nog een evenement waar we de vacatures onder de aandacht brengen. Dat doen we vaker en het gebeurt wel dat iemand dan met een baan onder de arm de Ikea verlaat.

Kijk je ook naar de inrichting als je toch op bezoek bent?

Dat sluit ik niet uit. Maar uiteindelijk hebben we toch vooral aandacht voor de persoon en tellen de kwaliteiten van de persoon en of die aansluiten bij de vacature.

Heb je een streepje voor als je een Klippan in de woonkamer hebt staan?

Hahaha! Nou, dan zit ik in ieder geval lekker. Ik ga er overigens vanuit dat iedereen wel een Klippan thuis heeft staan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht