Silvia Maier (rechts), moeder van Ilana, is voor de eerste keer op de plek van het ongeval. Ze is er met haar vriendin Karen Vernooij (42) en Karens dochter Leena (10).
Volledig scherm
PREMIUM
Silvia Maier (rechts), moeder van Ilana, is voor de eerste keer op de plek van het ongeval. Ze is er met haar vriendin Karen Vernooij (42) en Karens dochter Leena (10). © Angeliek de Jonge

Ilana (12) lag dagen in coma nadat ze van haar fiets werd gereden: ‘Het is hier levensgevaarlijk’

De nieuwe inrichting van de Utrechtse Tolsteegsingel zou volgens de gemeente Utrecht veiliger zijn voor fietsers. Maar begin juli ging het juist hier vreselijk mis. De 12-jarige Ilana werd op de Tolsteegsingel op haar fiets aangereden door een automobilist en lag dagenlang in coma. ,,Het was een bijna-dodelijk ongeluk.” 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 2. Kunstenaar Koen (20) vertimmert rood-blauwe stoel: ‘Oeps... Het is mogelijk toch een echte Rietveld’
  PREMIUM

  Kunstenaar Koen (20) vertimmert rood-blau­we stoel: ‘Oeps... Het is mogelijk toch een echte Rietveld’

  Pijn in zijn buik heeft hij er niet meer van. Voorzichtige vlinders, dat wel. De jonge Amersfoortse meubelkunstenaar Koen Van Eeckhoutte (20) vertimmerde een kenmerkende rood-blauwe ‘Rietveldstoel’ om er zijn eigen kunstwerk van te maken. Halverwege kreeg hij een subtiel vermoeden dat zijn basismateriaal wel eens een échte Rietveld kan zijn. Experts gaan onderzoek doen. ,,Ik zou het geweldig vinden.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en kroop door het oog van de naald
  Play

  GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en kroop door het oog van de naald

Utrecht