Roeiploeg Triton oude Vier is de Sportploeg van het jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Roeiploeg Triton oude Vier is de Sportploeg van het jaar. © Foto Ruud Voest

Ilias Ennahachi en Lisa Bunschoten opnieuw verkozen tot Utrechtse Sportman en -vrouw van het Jaar

Dafne Schippers en Mohamed Ihattaren zijn woensdag niet in de prijzen gevallen bij de Utrechtse sportverkiezingen 2019. Topatlete Schippers legde het af in de categorie Sportvrouw van het Jaar, terwijl PSV-voetballer Ihattaren niet werd verkozen tot Sporttalent van het Jaar.

Para-snowboardster Lisa Bunschoten kaapte in de Jaarbeurs in Utrecht de uitverkiezing van Sportvrouw van het Jaar weg voor Schippers. Daarmee werd Bunschoten, die zich in 2019 in twee disciplines tot wereldkampioen kroonde, voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste sportster uit Utrecht.

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht