Volledig scherm
© ANP

‘Illegale’ scooterrijder gesnapt na achtervolging in Vianen

Een scooterrijder is gisteren aan het einde van de avond opgepakt op bedrijventerrein Gaasperwaard in Vianen. De bestuurder scheurde rond met een valse kentekenplaat.

De politie kreeg aan het einde van de avond een melding dat op het bedrijventerrein diverse brommers  aan het scheuren en stunten zouden zijn. Ter plekke zagen agenten een scooter rijden die bij het zien van de politie er met hoge snelheid vandoor ging. Na een korte achtervolging kon hij aan de Dijkleger worden gepakt. 

Vals
De bestuurder van de scooter bleek geen rijbewijs te hebben. Ook had de scooter een valse kentekenplaat. Het bleek dan ook uiteindelijk niet om een snorfiets-scooter' maar om een motorscooter te gaan. Dat verklaarde ook de hoge snelheid van het voertuig. 

De bestuurder is aangehouden en de motorscooter is voor onderzoek in beslag genomen. De bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden zonder motorrijbewijs, het niet opvolgen van een stopteken en het voeren van valse kentekenplaten. Volgens de politie stond de motor niet geregistreerd en was ook niet verzekerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht