De woning in de Culemborgse Herenstraat waar de Griekse Yioula Deligianni begin deze week om het leven werd gebracht.
Volledig scherm
De woning in de Culemborgse Herenstraat waar de Griekse Yioula Deligianni begin deze week om het leven werd gebracht. © AD

In Culemborg omgebrachte Griekse vrouw mogelijk slachtoffer van jaloerse partner

De 47-jarige Yioula Deligianni uit het Griekse Kozani is in de nacht van zondag op maandag in Culemborg vermoedelijk slachtoffer geworden van haar jaloerse partner. Dat zeggen lokale media in haar geboortestreek West-Macedonië.

Het Openbaar Ministerie wil geen enkele toelichting geven op de toedracht van het misdrijf in de nacht van zondag op maandag in een appartement aan de Culemborgse Herenstraat.  Daarbij werd de 31-jarige partner van het slachtoffer aangehouden, op verdenking van moord of doodslag. Hij is afkomstig uit het eveneens Griekse Larisa.

Deligianni verliet enkele jaren geleden Griekenland om eerst in een restaurant in Oostenrijk, en uiteindelijk in Culemborg te gaan werken. 

Griekse media melden op basis van contacten met familie dat het koppel enkele weken geleden nog voor familiebezoek terug in Kozani was, de geboortestad van de vrouw, en dat daar al spanningen merkbaar waren.

Toedracht

Het onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld in de nacht van zondag op maandag is volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie nog volop gaande. Ze wil niets zeggen over de toedracht of de doodsoorzaak, anders dan dat Deligianni door geweld om het leven is gekomen. In en rond de woning in Culemborg is het onderzoek klaar. De zwarte schermen en onderzoeksunit zijn verwijderd.

Familie van het slachtoffer is in Nederland aangekomen om haar te identificeren. Volgens een bericht op kozanilife.gr  hoopt de familie dat het lichaam volgende week gerepatrieerd kan worden naar Griekenland.

De rechtbank in Arnhem verlengde eerder deze week het voorarrest van de man die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van de Griekse. Hij blijft ten minste nog veertien dagen vastzitten. Daarna beslist de rechter opnieuw over verlenging van het voorarrest.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht