Het evenement Oranje Strijders in de Jaarbeurs vindt komende vrijdag niet plaats. Daar waren in de groepsfase nog feestelijk omlijste wedstrijden te zien, zoals Nederland-Ecuador.
Volledig scherm
Het evenement Oranje Strijders in de Jaarbeurs vindt komende vrijdag niet plaats. Daar waren in de groepsfase nog feestelijk omlijste wedstrijden te zien, zoals Nederland-Ecuador. © Foto Ruud Voest

In deze Utrechtse cafés kun je vrijdag naar Oranje kijken: ‘Het begint steeds meer te leven’

MET POLLDankzij een stijgende Oranjekoorts bereiden horeca-ondernemers in Utrecht zich voor op een drukke vrijdagavond met voetbal op een groot scherm. Liefhebbers hebben de kroegen voor het uitzoeken waar je het Nederlands Elftal naar de overwinning kunt schreeuwen tegen Argentinië.

  1. Geen #JeSuisPimLammers? Jerry ziet spijtig toe hoe ridders van het vrije woord zich nu wél koest houden
    PREMIUM
    Column

    Geen #JeSuisPim­Lam­mers? Jerry ziet spijtig toe hoe ridders van het vrije woord zich nu wél koest houden

    #JeSuisPimLammers. Is die hashtag al gemunt, of wordt dat toch net even te link? Na de aanslag op Charlie Hebdo stonden tal van koene internethelden te trappelen om het vrije woord tegen de gewelddadige, religieus gemotiveerde achterlijkheid te beschermen. Maar nu kinderboekenschrijver Pim Lammers de mond wordt gesnoerd, houden de ridders van het vrije woord zich angstvallig koest.

In samenwerking met indebuurt Utrecht