Met hulp van de jongste en oudste leerling van de Tobiasschool verrichtte wethouder Laura Hoogstraten maandagochtend de officiële opening van de wisselschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Met hulp van de jongste en oudste leerling van de Tobiasschool verrichtte wethouder Laura Hoogstraten maandagochtend de officiële opening van de wisselschool. © Mel Boas

In dit ‘wisselgebouw’ in Zeist huizen de komende jaren steeds weer andere scholen: ‘Het voelt al van ons’

Ze zitten er nog maar een paar dagen. En hun nieuwe schoolgebouw mag dan het andere uiterste zijn van het historisch pand dat ze gewend zijn, maar Daan, Robin, Floris en Martzen uit de 6de van de Tobiasschool willen voorlopig niet anders. ,,Het is gezellig. We hebben onze eigen spullen meegenomen en hier hebben we een leuk voetbalpleintje.”

 1. ALS-patiënt Anjo maakt animatiefilm over zijn ziekte, animators van Pixar en Disney helpen hem
  PREMIUM

  ALS-pa­tiënt Anjo maakt animatie­film over zijn ziekte, animators van Pixar en Disney helpen hem

  De 40-jarige Anjo Snijders uit Bilthoven heeft een vorm van ALS en zal daaraan overlijden. Toch wil hij tot die tijd positief blijven. Samen met zijn vrouw Sascha Groen (38) werkt hij aan een animatiefilm voor kinderen over de ziekte. Dit doen ze niet alleen, maar met hulp van 50 artiesten wereldwijd. De tijd dringt, maar Anjo hoopt dat hij de film af gaat zien. ,,Ik heb een letterlijke ‘deadline’.”
 2. Vaarwel Kaboel, hallo Zeist: hoe Afghaanse evacués na hun horrorvlucht de draad oppakken
  PREMIUM

  Vaarwel Kaboel, hallo Zeist: hoe Afghaanse evacués na hun horror­vlucht de draad oppakken

  Alles moesten ze in Afghanistan achterlaten: hun familie, persoonlijke bezittingen en hun dromen. In een opvanglocatie in Huis ter Heide proberen 390 evacués nu de draad weer op te pakken. Een groep jonge Afghaanse vrouwen vertelt voor het eerst over hun vlucht, angsten en nieuwe dromen in Nederland. ,,Ik weet dat er in Utrecht een grote universiteit is. Misschien dat ik daar snel terecht kan.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht