Jerry Goossens, columnist.
Volledig scherm
PREMIUM
Jerry Goossens, columnist. © Angeliek de Jonge

In een trein vol Ajacieden speelde Jerry ‘Als ik boven op de Dom sta’ af op zijn telefoon

columnNa ruim een halve eeuw op deze aardkloot dacht ik alles wel zo’n beetje gezien te hebben. Maar toen ik afgelopen zondag aan het begin van de middag op het balkon van de trein naar Amsterdam plaatsnam, om aldaar op uitnodiging van een hoofdstedelijke vriend de wedstrijd Ajax-FC Utrecht bij te wonen, werd ik geconfronteerd met een menssoort waarvan ik het bestaan nooit had kunnen bevroeden: de Utrechtse Ajax-fan.

 1. FC De Bilt dicht bij stunt tegen koploper, Maarssen hard onderuit in topper: dit is het overzicht van het amateurvoetbal
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  FC De Bilt dicht bij stunt tegen koploper, Maarssen hard onderuit in topper: dit is het overzicht van het amateur­voet­bal

  Tot de tweede minuut van de blessuretijd koerste eersteklasser FC De Bilt op een enorme stunt af tegen koploper Zuidvogels, maar toch volgde de gelijkmaker. Tweedeklasser Maarssen ging voor de tweede keer op rij onderuit. In de topper was BFC met 4-1 te sterk. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
 2. Frans van Seumeren na Dé Overwinning op Ajax: ‘De top 3 aanvallen, dat mag ik niet meer zeggen, haha’
  PREMIUM

  Frans van Seumeren na Dé Overwin­ning op Ajax: ‘De top 3 aanvallen, dat mag ik niet meer zeggen, haha’

  Ajax - FC Utrecht 0-1. De onverslaanbare godenzonen verslagen. We kunnen er een dag na de wedstrijd nog geen genoeg van krijgen. Vier meer of minder bekende fans (onder wie clubeigenaar Frans van Seumeren) vertellen waar ze waren toen het doelpunt viel, over hun blijdschap na de overwinning, of het seizoen nu al geslaagd is, aan wie dit resultaat te danken is en of de FC het de top3 nu écht lastig gaat maken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht