Volledig scherm
De recherche deed veel onderzoek naar de dood van de kaasboer © Koert Walraven

In hoger beroep 13 jaar cel geëist voor doden Utrechtse kaasboer

De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft in hoger beroep 13 jaar cel geëist tegen een inmiddels 49-jarige man die in mei 2014 de 76-jarige Utrechter Kees Witteveen doodsloeg.

Het slachtoffer stond bekend als ‘de kaasboer’ omdat hij met een marktkraam kaas verkocht bij een supermarkt. ’s Avonds werkte hij als taxichauffeur en bracht prostituees naar de tippelzone. Op die manier was hij een bekende in het verslaafdenmilieu. Witteveen verleende de verdachte, die in 2014 dakloos was, tijdelijk onderdak.

Bloed en weefsel op kleding

Het is een raadsel waarom de man de kaasboer in 2014 doodsloeg. De verdachte zelf ontkent iets te maken te hebben met de dood van het slachtoffer. Na zijn arrestatie werd op zijn kleding wel bloed, huid- en hersenweefsel van de omgebrachte Witteveen gevonden.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot tien jaar cel, na een eis van 13 jaar. De verdachte ging vervolgens in hoger beroep. De advocaat-generaal eiste vandaag opnieuw 13 jaar cel omdat volgens hem alleen een lange celstraf recht doet aan de ernst van de feiten en de impact daarvan.

Uitspraak op 3 juli.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht