Volledig scherm
© ANP

In Zeist moet je ook op zondag kunnen trouwen

Trouwen moet ook op zondag mogelijk zijn, vinden de Zeister fracties van D66, VVD en Seyst.nu. En dan bedoelen ze ook écht trouwen en niet voor de vorm een ceremonie houden, terwijl het huwelijk al eerder in de week is voltrokken.

Zeist is volgens de drie fracties door de centrale ligging en tot de verbeelding sprekende trouwlocaties erg populair. Ook op zondag. Maar om op zondag te kunnen trouwen, moeten er nu kunstgrepen worden uitgehaald. 

Dat Zeist inderdaad in trek is al plek om te trouwen bewijzen de cijfers van vorig jaar. Toen werden er in Zeist 253 huwelijken gesloten. Bij 165 huwelijken was volgens de gemeente Zeist in ieder geval één partner inwoner van Zeist.

Het burgerlijk huwelijk moet eerst op een doordeweekse dag worden voltrokken om alle officiële procedures te kunnen volgen. De ceremonie kan dan op zondag plaatsvinden. Het huwelijk is dan al een feit, dus een deel van de emotie is er dan wellicht niet meer.

De drie fracties willen het mogelijk maken dat trouwambtenaren op vrijwillige basis ook rechtsgeldige huwelijken op zondag kunnen voltrekken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht