Volledig scherm
Beeld van de aanslag op 18 maart. © Ricardo Smit

Inbraak in politiebusje tijdens reconstructie tramaanslag 24 Oktoberplein

Tijdens een reconstructie van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht gisterochtend, is ingebroken in een bus van de Forensische Opsporing. Dat bevestigt politie Midden-Nederland.

De inbraak vond zondagochtend plaats, toen de politie voor onderzoek de aanslag  van 18 maart reconstrueerde op het 24 Oktoberplein. Om de reconstructie uit te voeren, werd de weg voor langere tijd afgezet. 

Een of meerdere dieven is het gelukt om tijdens deze reconstructie in te breken bij een busje van de Forensische Opsporing. Daarbij werden een politiejas- en tas buitgemaakt. 

Een woordvoerder van de politie vindt het jammer dat het zo heeft moeten lopen. ,,Mensen hebben gebruikgemaakt van de situatie. Dat mag wel brutaal genoemd worden.’’ Hij hoopt dat omstanders iets van de inbraak hebben gezien. 

Op de dag van de aanslag, 18 maart, werden ook journalisten bestolen op Kanaleneiland. Dieven gingen er toen met hun camera’s vandoor. 

Vandaag werd ook bekend dat het Openbaar Ministerie overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht