Een omgewaaide boom die tegen een woning is beland, een dag na de hevige storm. Negen mensen in Leersum raakten gewond door het noodweer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een omgewaaide boom die tegen een woning is beland, een dag na de hevige storm. Negen mensen in Leersum raakten gewond door het noodweer. © ANP Sem van der Wal

Ineens was er die fluittoon: nog geen dertig seconden later is Leersum een oorlogsgebied

RECONSTRUCTIEIn dertig seconden veranderde een uitzonderlijk krachtige valwind Leersum vorige week in een oorlogsgebied. Negen mensen raakten gewond, een aantal bewoners werd dakloos. Na de eerste ontreddering staken bewoners en hulpverleners meteen de handen uit de mouwen. Een reconstructie van een dramatische avond. 

  1. Oud-wethouder ‘zeikt’ over openbare toiletten in Zeist: ‘Maar wat heeft hij zelf in al die jaren gedaan?’
    PREMIUM
    Update

    Oud-wethouder ‘zeikt’ over openbare toiletten in Zeist: ‘Maar wat heeft hij zelf in al die jaren gedaan?’

    Binnen de Zeister politiek is ruzie ontstaan over een tekort aan openbare toiletten. De VVD wijst naar oud-wethouder Marcel Fluitman (CDA) en verwijt hem gebrek aan daadkracht. De partij is verbaasd dat Fluitman zich als raadslid nu druk maakt voor deze voorzieningen. Want volgens de liberalen wilde hij als wethouder indertijd VVD-vragen over openbare toiletten niet serieus beantwoorden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht